WORK-LIFE INTEGRITY V DOBĚ NELEHKÉ

Work-life balance všeobecně řeší, jak vyvážit pracovní a soukromý život a prakticky je od sebe oddělit.

A právě teď je ta pravá chvíle pro správnou integritu osobního a pracovního života.Pro mnohé nastala situace, kdy mají doma školou povinné děti a sami jsou povinně na home-office. Jak vyřešit situaci, aby člověk zvládal obojí?
 
? Udělejte rozvrh pro celou rodinu a dodržujte ho. Vstáváte do práce v 6h a děti do školy v 7.30? Pokračujte v tom. Vám to dá ráno hodinu a půl času pro vás. Je jedno, jestli v tom čase vyřešíte večerní pracovní emaily, vytvoříte prezentaci, nebo uvaříte oběd, který si děti v poledne jen ohřejí. Ten čas vám už nikdo nevezme.
? Pokud to prostor dovolí, oddělte se – děti mají školu, vy práci, obě místa vyžadují soustředění – tím, že budete poslouchat, jak si děti nahlas opakují násobilku, nebo naopak děti budou poslouchat, jak telefonujete s kolegou, se budete rušit navzájem a nikdo toho neudělá tolik, kolik by mohl. Není dostatek prostoru? Zkuste špunty do uší, nebo povzbuzující hudbu do sluchátek.
? Navzájem si pomáhejte! Pohled do světa toho druhého pomáhá vzájemnému pochopení a toleranci.
? Voskovec a Werich v tom měli jasno – „Ráno tělo do pohybu dáme, aby se nám rozproudila krev“.
Rozproudění krve v těle pomůže zrelaxovat unavenou hlavu a ať už úkoly ze školy, nebo úkoly z práce půjdou rychleji dokončit. Vy možná zvládáte sedět přes 8h v kanceláři, ale děti to neumí a pohyb potřebují.

info

MgC Group s.r.o.
Pod Děvínem 2894/26
150 00, Praha 5 – Smíchov

IČO: 285 09 471
DIČ: CZ 285 09 471

Obchodní podmínky

Zásady ochrany soukromí

způsob platby

máte dotaz?